Opći uvjeti prodaje

NA WEB STRANICAMA HEMPFACTORY.HR

1. Osnovni pojmovi

U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom Prodavatelja, internet trgovine Hemp Factory, adrese www.hempfactory.hr (u daljnjem tekstu Hemp Factory shop), tvrtke Hemp Factory d.o.o. (u daljnjem tekstu Hemp Factory d.o.o.).

Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca.

Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem Općih uvjeta Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda putem internet trgovine iGrow shop.

Sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka, Hemp Factory d.o.o. prikuplja samo osnovne podatke, koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. Narudžba i sklapanje ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:
 • kreditnom ili debitnom karticom, za koju Hemp Factory d.o.o. ima sklopljen ugovor o prihvaćanju
 • e-bankingom
 • općom uplatom
 • pouzećem
Narudžba se smatra zaprimljenom:
 • u slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada Hemp Factory d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice Kupca na iznos narudžbe
 • u slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada Hemp Factory d.o.o. elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Hemp Factory d.o.o. će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Hemp Factory d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kartice Kupca na iznos narudžbe, te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Hemp Factory d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ako naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Hemp Factory d.o.o. će obavijestiti Kupca da proizvod trenutačno nije raspoloživ te ga izvijestiti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan na skladištu, Hemp Factory d.o.o. isporučuje u najkraćemu mogućem roku.

Ako je proizvod naručen, a kao način plaćanja odabran e-banking ili opća uplata, Hemp Factory d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Hemp Factory d.o.o. ne jamči raspoloživost proizvoda.

4. Kupnja u internetskoj trgovini

Kod svakog proizvoda su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis i cijena.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Proizvodi se naručuju ispunjavanjem obrasca pod linkom Kontakt – Služba za korisnike, ili e-mailom na jednu od adresa navedenih pod Kontakt – Email, Adrese, Tel. Kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektroničkim putem na naznačenu adresu e-pošte.

Ako je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatom, a Hemp Factory d.o.o. ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će u primjerenom roku obavijestiti Kupca te mu vratiti uplaćena novčana sredstva.

U slučaju gore navedene uplate, Kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka, jer će Hemp Factory d.o.o. izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

5. Naplata/autorizacija

Sva će plaćanja biti izvršena u HRK (hrvatskim kunama).

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

6. Pravo na raskid ugovora

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača.

Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, Kupac može raskinuti ugovor, uz plaćanje usluge pakiranja i dostave, navedene na samom računu iste.

Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, Hemp Factory d.o.o. će Kupca e-poštom obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti usluge pakiranja i dostave, navedene na samom računu iste.

U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u originalnu ambalažu.

Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada Hemp Factory d.o.o. preda proizvod dostavnoj službi.

U slučaju raskida ugovora kod plaćanja kreditnom karticom, Kupac neće biti terećen, odnosno bit će terećen samo za dio predautoriziranog iznosa narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ako su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

U slučaju raskida ugovora kod plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, Hemp Factory d.o.o. će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti Kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ako su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

7. Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima u internet knjižari sačinjeni su temeljem baze podataka Hemp Factory d.o.o.

Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Hemp Factory d.o.o. osobito ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na postavke monitora na računalu Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani u iGrow shopu, podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim u iGrow shopu, Hemp Factory d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

8. Raspoloživost proizvoda

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

9. Dostava

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske odnosno za međunarodnu dostavu, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe HP Express, DPD, Zumex, ili po dogovoru. Međunarodna dostava obavlja se redovnom poštom ili zrakoplovom, ovisno o želji kupca.

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ako nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna). Besplatna dostava vrijedi samo na području Republike Hrvatske.

Hemp Factory d.o.o. se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.

Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen Kupcu odnosno Primatelju vrati Hemp Factory d.o.o. jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, Kupac će o tome biti obaviješten e-poštom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

 • da se naručeni proizvod, na zahtjev Kupca e-poštom, ponovo dostavi na adresu Kupca odnosno Primatelja
 • da naručeni proizvod preuzme na adresi skladišta Hemp Factory d.o.o., uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja.

Kada Hemp Factory d.o.o. putem dostavne službe isporuči proizvod Kupcu odnosno Primatelju, Kupac odnosno Primatelj dužan je preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

10. Nedostaci na proizvodu

Hemp Factory d.o.o. ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ako ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

Hemp Factory d.o.o. ne odgovara Kupcu odnosno Primatelju ako tehničke mogućnosti opreme Kupca odnosno Primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom, kao i ako osobna svojstva Kupca odnosno Primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda.

U slučaju nedostataka na proizvodu Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

11. Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina.

Hemp Factory d.o.o. ima pravo jednostrano promijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Sve kupljene proizvode Hemp Factory d.o.o. će isporučiti po uvjetima važećim u trenutku sklapanja ugovora.

12. Primjena Uvjeta prodaje

Korištenjem usluga internet trgovine Snail shop prihvaćate ove Uvjete prodaje.

Ako niste suglasni s Uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVRNOSTI!

Internet stranica www.igrow.com.hr i on-line trgovina vlasništvo su trgovačkog društva Hemp Factory d.o.o., Split.

Sadržaj Internet stranice isključivo predstavlja informacije o proizvodima iz prodajnog asortimana on-line trgovine, izrijekom isključujući promicanje bilo kakvog oblika zlouporabe istih proizvoda.

Trgovačko društvo „Hemp Factory d.o.o.”, Split, isključuje osobnu materijalnu i kaznenu odgovornost za slučaj eventualne zlouporabe bilo kojeg od proizvoda iz ponude, korištenjem suprotno namjeni propisanoj na deklaraciji proizvoda.

Osobama mlađima od 18 godina zabranjuje se pristup i kupovina na ovoj stranici.

13. Autorska prava

Hemp Factory d.o.o. je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove internet stranice.

Cjelokupan sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Hemp Factory d.o.o., niti ustupati trećim osobama.

14. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Uvjeta prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe te prihvaća da one čine sastavni dio ugovora.

 • Hemp Factory d.o.o., Split
 • GAJEVA 13, 21000 SPLIT
 • OIB: 18830718009
 • MBS 05136687
 • Temeljni kapital od 20 000 kuna uplaćen je u cijelosti
 • direktori: Krešimir Vibor Velčić i Igor Zuanić
 • RAČUN KOD PRIVREDNE BANKE ZAGREB // IBAN HR5523400091111026763